Voetreflex massage


Voetreflexmassage is een behandelvorm die uitgaat van het principe dat op de voeten reflexzones liggen die corresponderen met alle organen, klieren, zenuwen, botten en andere weefsels van het lichaam. Door druk te geven op deze reflexzones kun je de bijbehorende organen en weefsels behandelen en kan de energiebalans in het lichaam weer herstellen, zodat uw klachten zullen verminderen en verdwijnen. Pijnlijke reflexpunten zijn een indicatie van een verstoorde energiebalans in het deel van het lichaam dat daarmee correspondeert.

Voetreflexmassage creëert ontspanning (zowel lichamelijk als geestelijk), vermindert stress en vermoeidheid, zorgt voor een betere doorbloeding waardoor afvalstoffen afgevoerd worden, balancering van het meridianenstelsel en brengt op een natuurlijke manier genezing van verschillende aandoeningen. Op deze manier wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam ingeschakeld. Dit geeft de meest natuurlijke vorm van herstel.

Bij welke klachten kun je reflexzone toepassen?
Bij stress, vermoeidheid, spierpijn, gewrichts- en maag/darmklachten, pijnklachten, hoofdpijn, slaapstoornissen, hormonale of psychische klachten,