Klassieke massage


Massage is waarschijnlijk de oudste geneeskundige behandeling die we kennen. Het woord massage is ontleend aan het Frans, maar het heeft een Arabische oorsprong.
Het Arabische woord – mass – betekent ‘onderzoekend aanraken’. Ook veel namen voor de gebruikelijke massagetechnieken en handgrepen zijn aan het Frans ontleend: effleureren, p├ętrisseren, frictioneren, vibreren en taponeren.

Deze vijf handgrepen worden in de hele geschiedenis van de massage beschreven. Vandaar dat de massagevorm waarbij deze vijf handgrepen worden toegepast, klassieke of Zweedse massage wordt genoemd. Deze massagevorm volgt de ontwikkeling van de westerse geneeskunde. De klassieke massage bestaat onder andere uit ontspanningsmassage en massage die op een betere doorbloeding is gericht. Klassieke massage wordt ook gebruikt om uw lichaam en geest met elkaar in evenwicht te brengen, zodat stress en spanning verdwijnen of voorkomen worden.

Klassieke massage kan worden toegepast bij:
* pijn
* stress en burn-out klachten
* te hoge spierspanning
* storing in de lichaamsbeleving
* bestrijding van vermoeidheid en spanningen
* bestrijding van spiervermoeidheid, spierverhardingen, spierpijn en kramp
* bevordering van de bloedcirculatie
* complete of lokale ontspanning.

Door de toenemende tijdsdruk of allerhande verplichtingen, nemen we weinig de tijd voor rustmomenten. Wat is er fijner om na een drukke dag, eens een
lekkere massage te ondergaan. Ontspannen is een kunst die we niet goed meer beheersen. Door massage krijg je de gelegenheid om tot rust te komen en om het hoofd leeg te maken. Het is heerlijk om even niets te moeten maar genieten van rustgevende olie onder het genot van een zacht muziekje.